Ingredienserna till ett vuxen-kalas

Jag fyllde år här i helgen. Av någon outgrundlig anledning hade jag nästan bara hembakat fikabröd i år, så brukar det INTE vara hos mig. Jag lagar mat, jag bakar inte.

Men på senaste tiden har det faktiskt börjat ändra sig lite. Jag är hyfsat duktig på kakor, sockerkakor och liknande, men så fort det är jäst i degen går det åt helsefyr. Jag vet faktiskt inte varför, kanske är jag för otålig, kanske är jag inte tillräckligt noga med mått och temperaturer. Nåt är det. Men – i år har jag faktiskt gjort ett lass helt ok kanelbullar. Och nu till lucia blev det ett gäng lussebullar också, även om de blev lite torra. Men det vet jag varför det hände, jag tappade ner allt mjölet i maskinen istället för att spara en del till utbakningen. Jaja. Bättre lycka nästa gång.

Här är i alla fall ingredienserna till ett lyckat vuxenkalas.

  • Sambon & sönerna
  • Föräldrar & svärföräldrar
  • Svåger med två barn (mina barns kusiner)
  • Kanske julens lyxigaste småkaka?
  • Kärleksmums
  • Lussebullar
  • Choc chip cookies
  • Tårta förstås, men det blev en köpevariant, en rosa princess från Systrarna Delselius – såååå bra. Har ni inte varit där – åk dit! Myyyyyysigt på vintern och perfekt läge bredvid badstranden på sommaren.
  • Te, kaffe, saft…
  • …och så vaniljyoghurt till M som inte gillar bröd. Men då ville alla andra barn också ha det, nyttigt värre!

Det blev bara fika i år, oftast brukar det vankas soppa eller gryta eller nåt sånt till middag, men efter alla förkylningar och bihåleinflammationer och stökiga nätter pallade vi helt enkelt inte med nåt mer i år. Det får bli sambons kalas till våren eller nåt istället.

Nä, nu är det hög tid att trilla julköttbullarna, imorgon blir det granfällning och granpåklädning. Utomhus. Så är det att vara en allergiker och en plasthatare i samma familj. Men julgranskulorna brukar hålla fint ändå.

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.