Måndag – Har det vänt nu?

Varning – det här är ett sånt där tråkigt först – och sen – och sen-inlägg, en vardagsbeskrivning helt enkelt.

Det har varit en bra dag idag. Upp alldeles för tidigt, M kom och var pigg vid 6, men väckarklockan ringde i alla fall 6.20 så det gjorde inte så mycket.  Morgonröran som vanligt och iväg till dagis ovanligt tidigt. Killarna vill helst bli lämnade inne och måndagar är utedagar från 8.30 så de var inte så ledsna för det.

Sen till kund och köra workshop hela förmiddagen, den 4:e i ordningen hos den kunden.  Det börjar bli ett rejält material vi har tagit fram åt dem och de är alltid så glada. Oerhört energigivande och positivt. De verkar gilla att vi förutom att vi jobbar ihop även bor ihop, så det är också skönt. Vi brukar alltid tala om det när vi kör uppdrag ihop och folk kan reagera rätt olika.

Sen en snabb lunch på Wiggo och vantshopping på H&M – det fanns bara rosa till M så det fick det bli. Efter det satte jag och E oss på fiket högst upp på Åhléns City för att kolla igenom några av frågetecknen från förmiddagen. Ingen sojamjölk, ingen laktosfri mjölk, risigt fikabröd och inget wlan. Fullt med småbarnsföräldrar som diskuterar skrädmjölsgröt och barnmatskokböcker… *puh* Inte nån höjdarjobbmiljö direkt. Vi åkte hem.

I med en tvättmaskin, kolla mail & telefon – och TVÅ uppdragsförfrågningar har kommit in idag! Det har inte hänt på rätt länge så det borde ju tala för att marknaden har vänt. Nu gäller det bara att landa dom också…

Har idag också läst ikapp en massa blogginlägg och annat om Geek Girl Meetup 09 (#ggm09). Jag insåg att jag nog ändå skulle ha kunnat platsa där trots att jag inte kodat på en massa år, så nästa gång kanske jag tar mig i kragen och ger mig in i stimmet!

Lammgrytan som var så seg igår kokade jag en timme till igårkväll så den åt E och jag upp idag med pasta till, och barnen fick Felix köttbullar, en favorit tyvärr. Men oerhört snabbt.

Lite disk, lite tvätt, datorfix med L, SVT Play med M, vällingrace, natting av övertrötta barn och sen lite nätshopping. Har investerat i ordpusselbitar, kortlek med dom nya babblarna och lite annat smått och gott från Hatten förlag. Dyyyyyrt men så skönt att inte behöva pyssla allt själv alltid.

Nu ligger jag i soffan med lilla Asusen som nån gång i veckan ska installeras om med nytt operativ, dricker te, käkar hembakt lingonlimpa med lagrad herrgård och skorpor med hemkokt plommonmarmelad med choklad. Måndagslyx!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.