Det var ju inte så farligt..

…det här med Ubuntu (Linux). Vi köpte en liten Asus eee 701 för ett tag sen, den första eee:n som kom. Den första mini-mini-laptopen med ett rimligt pris, tror vi gav 2000 pix för den eller nåt. Den har ett eget operativ baserat på linux.

Nu började det kännas ohållbart att ha den kvar som den var, Firefox gick inte att uppdatera och på en hel del sajter kunde man inte se hela sidor etc. Så – dags att uppgradera. Sambon/chefen letade rätt på en ubuntudistribution specialdesignad för eee, och med ett light-gränssnitt för just dom minsta eee-maskinerna. Trevligt.

Jag har inte hackat Unix sedan tidigt 90-tal, vi har ju en Linuxserver i källaren, men jag har lyckats hålla mig undan administrationen av den hyfsat. Så det var lite läskigt. Mina tidigare upplevelser av en kommandoprompt och en massa kommandon man ska kunna ur huvet är inget jag vill ge mig in i igen, jag är för lat – datorer ska funka. Basta.
Men nu är jag lite nöjd, det var bara att steg för steg skapa ett bootbart usb-minne, plugga in i asusen och köra. Hejja och hurra. Nu ska det testas, i soffan med en kopp te tror jag.

 

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.