Teckenlexikon & varför vi tecknar

Eftersom flera i vår släkt och även vänner läser detta  – de som inte är så inne i den här “downisvärlden” som jag vet att flera av er andra är – tänkte jag passa på med lite praktisk info!

Det finns fantastiskt bra teckenlexikon på nätet, och det blir ju mycket bättre än böcker eftersom man får se filmer på hur tecknen ser ut! Ikväll har jag äntligen hittat tecknet för sås som jag letat efter, det är ju nåt som M alltid vill ha mer av så det är ju bra om han kan be om själv. Jag har också konstaterat att det inte finns nåt bra svenskt tecken för pasta (vi har hittills använt tecknet för makaroner istället)  men det engelska tecknet var ju jättebra, så det tänkte jag adoptera direkt.

Här har jag fastnat ikväll:  SpreadTheSign

Även dessa länkar har jag i mitt bibliotek:

UR Teckenspråkswebben – kul för att det ibland är kända människor som tecknar, Bolibompaprogramledare t ex.

Teckna

Teckenlexikon på Lingvistiska institutionen, Stockholms universitet

Tipsa mig gärna om ni har fler sajter med tecken!

Varför tecknar vi då? Jag tycker att denna text är så bra så jag försöker inte ens skriva nåt längre själv. Men kortfattat handlar det om att stimulera språket innan motoriken för talet funkar ordentligt. Det är lättare för alla barn att teckna än att tala.

god-natt

God                                             natt

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Teckenlexikon & varför vi tecknar

 1. Hej,

  jag försöker att presentera veckans tecken på min blogg främst för att få släkt och vänner att fylla på “teckenförrådet”.

  Mvh
  Maria

  • annabrandstrom says:

   Hej!
   Det har jag sett andra som gör också, det är ju en superbra grej.
   Ska verkligen fundera på det.
   Du verkar ha andra teckenbilder än jag har, vad är det för bilder?
   /Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.