Måndag igen

Idag är det måndag igen. M & L är tillbaka på dagis efter en vecka hemma med feber, läkarbesök, streptokocker och penicillin. Men attans vad pigga och friska de varit i helgen! I fredags körde jag över dem och ett ton packning till mormor och morfar. Där fick dom käka plättar och korv, och gå till roliga lekparker och träffa små djur. Morbror med sambo ville också ha plättar så då kom han dit och hälsade på. Full fart med andra ord.

Vi föräldrar passade på att – jo faktiskt – sy gardiner till köket och arbetsrummet… Tyget har legat här i två år tror jag utan att ha blivit fixat, så det var på tiden. Och det är ju enklare att få nåt gjort när man gör det tillsammans. Jag har fått en del kommentarer om att vi är tråkiga som inte festar loss men jag tycker faktiskt att det 1) är roligt att göra nåt tillsammans för en gång skull och 2) det är lugnet jag längtar efter, inte party.

Fint blev det hursomhelst, vi hann med arbetsrummets vita gardiner, som bara skulle fållas, och de mörkblå panelerna till köket innan det var dags att hämta barnen. Vi klippte de flesta paneler också. Sen fixade E klart de ljusblå panelerna igår. Bara de beige kvar nu… det blir attans snyggt.

Vi försökte också ge oss på att testa nyaste lokala krogen, men när vi kom dit vid 19 var det fullt, och en timmes kö i baren, så det får bli en annan gång. Vi köpte takeaway från delin istället. Fisk med risotto till mig, och scampipasta till E. Gott!

Igår hann vi också med en sko-shopping-sväng. Min favoritbarnskoaffär har öppnat i Sickla köpcentrum, som är himmelriket för en nyfrisk M som bor i skogen och aldrig får springa på stora plana ytor annars. Svisch säger det så har han sprungit iväg. Till och med under tiden man provar skor. Kan man sätta koppel på ett barn? Skulle tro att man får en del konstiga kommentarer då… men det vore praktiskt ibland. Han hör ju när man säger “nej” och “stanna” men det är lite för roligt att springa för att bry sig.

Favvomat till middag – återkommer med ett inlägg om det – bada och sova gott gott gott.

Bra helg!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Måndag igen

 1. Erika says:

  Vilken fin blogg du har! Att jag inte varit in tidigare? Och vilket fint material du har gjort.

  Jag har tvillingsystrar. De sprang åt varsitt håll när de var små. Mamma hade koppel, en telefonsladd med kardborreband, ett litet och ett stort, i vardera ände 😉

  Jag kommer tillbaka, definitivt.
  /Elviras mamma

  • annabrandstrom says:

   Tack! 🙂 Jo jag är rätt nöjd med hur den ser ut faktiskt. Men jag har ju nyss börjat så det är inte så konstigt att du inte varit här.
   Bilden överst har sambon tagit när vårt kök var nyrenoverat!
   Låter som att man kan ha koppel i alla fall då, men jag vet inte ja… en idé sambon har är att koppla ihop dom med varann, då har man dem åtminstone bara på ett ställe…
   Då ses vi (säger man så???)
   /Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.