Läkarbesök och egentid på ICA

Idag var det dags att dra till läkaren med båda smågrabbarna. Vi passade på att ta prover på föräldrarna också, utifallatt. Det skulle inte vara första gången vi går och drar på streptokocker allihopa… Barnens test var positiva, de vuxnas negativa. Men vi fick hursom antibiotika allihopa, men vi vuxna fick känna efter och välja själva!

Oerhört trevligt, läkaren var en ny bekantskap som vickar för “våran” husläkare på vårdcentralen.  Som småbarnsmamma förstod hon läget, att det är ett heldagsprojekt att åka dit 🙂 Sen tycker jag ju förstås att man ska undvika såna där mediciner så långt möjligt, men jag är också oerhört less på att snurra runt bacillerna i familjen, det räcker med att det blir så på dagis…

Efter hemkomst, ett mellisförsök och sedan en oerhört sova-middag-läggning drog jag till ICA på storhandling. Det känns lite skumt att det är egentid och lugnt och skönt att åka och handla mat, men det är så för mig. Jag hade idag lyxen att inte behöva stressa, jag kunde gå där och rulla runt kundvagnen och klura ut middagsrätter och fundera på det ena och det andra. Det blir lätt så att man går på en del kampanjer och reklamtrix, men det tycker jag att det kan vara värt. Jag har ju handlalista också, så det blev inte bara onyttigheter.

Jag pysslade ihop en grej igår som ska lamineras och funka som “poängtavla” till L:s kommande potträning, vi är lite sena med sånt här… han vill absolut inte gå på varken potta eller toa, så nu ska vi locka med klistermärken och roliga grejor när han får ett visst antal. Jag frågade idag vad han ville göra för skoj när han fått X märken. Jag föreslog leksaksaffären och fika, men han ville åka buss. Då frågade jag vem han ville åka buss med, och då ville han åka med Mamma, Pappa och M. Viktigt att hela familjen är med. Gosekillen 🙂 Skönt att pysselådran håller i sig, jag har en hel del material kvar att pyssla ihop som jag tänkt ut.

Nu ska jag ner till soffan och smaska i mig några godsaker från shoppingturen idag – tunnbröd med ren-mjukost.

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Läkarbesök och egentid på ICA

  1. Kerstin b says:

    Egentid på ICA det har jag oxå. Visst känns det lite märkligt att “smita” hemmifrån för att handla mat?
    /Kerstin

    • annabrandstrom says:

      Ja det är urskumt 🙂 Ibland när jag är i affären träffar jag på andra föräldrar som gjort likadant, då kan man få sig en trevlig pratstund också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.