Muffinsexperiment

Fick ett ryck häromdagen och experimenterade med chokladmuffins. Jag knyckte lite idéer här och där och kombinerade ihop 2 recept till ett.
Kollegorna i mitt stora projekt hos den stora kunden fick idag äta upp de som var kvar, och hjälpa mig att inte dra iväg alltför mycket i vikt nu när det är cortison-säsong. Bilder glömde jag att ta, de var så goda…

Chokladiga kladdiga chokladmuffins med marshmallows och marshmallowtäcke

Ugn: 175 grader

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao (viktigt med bra kvalitet på kakaon tycker jag)
1,5 tsk vaniljsocker

en stor näve Odenses chokladknappar
två nävar mini-marshmallows + några till

Smält smöret, låt det svalna.
Vispa under tiden ihop ägg och socker.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål bredvid.
Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten.
Blanda sen ner chokladknapparna och marshmallowsen i smeten och fördela i 12 stora muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.

Om man vill kan man sen lägga 2-3 extra marshmallows ovanpå varje muffin innan gräddningen, de flyter ut och blir mysigt sega och nästan som grillade.

Grädda i mitten på ugnen, 175 grader, ca 15-20 minuter, tänk på att de fortfarande ska vara kladdiga i mitten när de är klara!

This entry was posted in Allmänt, huvudet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *