En ganska god lammfärsröra

Bild kommer, men det ser galet tråkigt ut. Behöver definitivt piffas upp med färgglada grönsaker eller så.

Lammfärsröra, ca 4 personer

Ta en näve torkade trattisar, smula lite ner i en skål och häll ett par deciliter varmvatten på dem (från vattenkokaren förstås, inte från kran).

Hacka:
2 selleristjälkar
6 salladslökar (eller motsv purjo/gul lök/nåt liknande)
2 vitlöksklyftor
7-8 champinjoner

Hacka detta och fräs i en panna.

Vänd ner 500 g lammfärs.

Mosa så att färsen smular sig sådär lite lagom.

När färsen fått lite färg, häll ner trattisarna med vattnet och ca 2 dl grädde av valfri sort. Jag hade vispgrädde men det funkar säkerligen med både matlagningsgrädde eller creme fraiche eller nåt annat gott.

Krydda med oregano, citrontimjan, salt, peppar och lite soja. Eller nåt annat du tycker är gott. Låt röran koka ihop sådär 5-10 minuter till.

Jag serverade med matvete, gurkstavar och morotsstavar, men orkar du piffa till det mer kan jag varmt rekommendera det för det blev väldigt gråbeigebrunt det här…

This entry was posted in Allmänt, huvudet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *